Wellerondom 5 - Brielle

verkocht

In de binnenstad van het pittoreske Brielle bevindt zich dit volledig gerenoveerde herenhuis met 7 kamers (4 slaapkamers). De sfeer van een écht rijksmonument, maar voorzien van alle gemakken van nu. Deze woning is anderhalf jaar geleden volledig onder handen genomen en volledig gemoderniseerd, maar de authentieke elementen zijn prachtig bewaard gebleven. De woning kenmerkt zicht door zijn authentieke details, zoals hoge plafonds met houten balken, fraaie hoge raampartijen en een zandstenen schouw. Dit alles maakt het een echt rijksmonument!

Dit hoekpand ligt aan de rand van het Sint Catharijnehof middenin de Brielse vesting. Hier woon je heerlijk karakteristiek en geniet je elke dag van een geweldig uitzicht op de eeuwenoude Sint Catharijnekerk.
Het Wellerondom (rondom de pomp) is vernoemd naar de monumentale pomp die op het historische pleintje staat (welput de Plaetse Welle), ook staat er een kanon en schandpaal. Verder is er een restaurant en ijssalon en loop je zo de hoofdstraat in met allerlei winkels en horeca. In Brielle zijn 4 basisscholen, 3 scholen voor voortgezet onderwijs en 1 mbo school. Ook stoppen er diverse bussen die je naar naastgelegen dorpen en grote steden brengen. Met de auto ben je via de N218 en N15 zo op de A15 die weer aansluit op de A4, A16 en A20. In een kwartiertje ben je in Spijkenisse en Rotterdam is slechts een half uur rijden. Kan het nog idealer?

Begane grond:
Aan het einde van het Wellerondom bevindt zich de ingang van dit prachtige rijksmonument. De lange gang geeft toegang tot het toilet met fonteintje, de woonkamer, de woonkeuken en de tuin. De keuken direct aan de voorzijde van de woning is voorzien van een schitterende nieuwe keuken van Mereno met rustieke eiken fineer houten kastdeurtjes en een stoer betonnen aanrechtblad. De keuken is voorzien van luxe apparatuur van Miele, zoals een koel- en vriescombinatie (471 liter inhoud, Biofresh, No Frost), inductie kookplaat met afzuigsysteem (4 kookzones/2 powerflexzones), inbouw hogedruk stoomoven, inbouw oven, servies verwarmer/warmhoudlade (koken op lage temperatuur), vaatwasser, gootsteen met kraan en ingebouwde Quooker. Met lichtgrijze gietvloer voorzien van vloerverwarming en de grote raampartijen een heerlijke leefkeuken.
De woonkamer aan de achterzijde van de woning heeft een warme houten vloer, hoge plafonds met houten balken, een zandstenen schouw en tevens toegang tot de bijzondere oude kluis. Deze kan worden gebruikt als extra opslag ruimte. De grote raampartijen kijken prachtig uit op de kerk.
Tussen de woonkamer en de keuken bevindt zich de trap naar boven met gietijzeren spijlen.

1e verdieping:
De ruime overloop met inbouwkast geeft toegang tot de grote slaapkamer aan de voorzijde van de woning met nog prachtige details en de tussenkamer die prima gebruikt kan worden als werkkamer met uitzicht op de dom. Aangrenzend zit de luxe badkamer en de slaapkamer aan de achterzijde welke is voorzien van airco (2020). De ruime slaapkamer geeft daarnaast ook toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van grote inbouwkast waar ruimte is voor wasmachine en droger, riante wastafelmeubel met twee losse wastafels, een toilet, ruime douchecabine met dubbele regendouche en losse douchekop en tot slot een heerlijk vrijstaand bad. De badkamer is tevens voorzien van een lichtgrijze gietvloer met vloerverwarming de rest van de verdieping is voorzien van een pvc-vloer met eikenhouten uitstraling.

2e verdieping:
Via een vaste trap naar boven kom je op de overloop. Deze geeft toegang tot een toilet en de voor- en achter (slaap)kamer. De voorkamer, welke nu gebruikt wordt als kantoor, laat de prachtige authentieke sparrenkap zien en is daarnaast voorzien van een dakkapel en dakraam. Het dak is een aantal jaar geleden volledig opnieuw geïsoleerd. De riante achterkamer heeft aan weerszijden dakramen en aan de achterzijde een riante inbouwkast. De luxe eikenhouten parketvloer is kortgeleden vernieuwd en voorzien van een brandwerende ondervloer.

Vide/vliering:
Vanuit de achterkamer bereikbare vide, waar aan de achterzijde een gesloten ruimte met CV (2019) en de boiler zich bevindt.

Tuin:
Via de achterdeur is toegang tot de zonnige tuin op het zuidwesten met uitzicht op de Brielse Dom. Je zit heerlijk beschut, achter een van de oudste stadsmuren en monumentale poort van Brielle. Met daarnaast een vrijstaande ruime berging inclusief elektra en een achterom is dit een ideale tuin midden in het stadscentrum van Brielle.

Diversen:
- Volledig gerenoveerd Rijksmonument (nr. 10989).
-Midden in het stadscentrum van Brielle.
- Opnieuw geïsoleerde vloeren, muren en dak.
- Nieuw leidingwerk en radiatoren.
- Alle elektra opnieuw aangelegd.
- Vloerverwarming in keuken en badkamer.
- Luxe keuken voorzien van alle gemakken.
- De zolder en de ouderslaapkamer is voorzien van airco (zomer 2020).
- Voldoende parkeergelegenheid rondom de kerk.
- Tuin op het zuidwesten.
- Quick scan Monumentenwacht (2018) aanwezig.

Disclaimer:
Deze informatie is door Van Ravens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuiseindwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode-1906
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte229 m²
Perceeloppervlakte145 m²
Inhoud834 m³
Inpandigeruimte9 m²
Indeling
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand hout
Inpandigeruimte9 m²

Locatie

Ik wil graag:

logo

Makelaardij Van Ravens B.V.

Turfkade 12

3231 AR BRIELLE

0181-487120

info@vanravens.nl

www.vanravens.nl