Dorpsstraat 51 - Zwartewaal

verkocht

In het vissersdorp Zwartewaal aan de pittoreske Dorpsstraat ligt deze verrassend ruime woning met een mooie authentieke gevel. De karakteristieke woning heeft naast een woonkamer ook een voorkamer (voorhuis) en ook is er buiten de keuken nog een bijkeuken. Verder zijn er op de verdieping 4 slaapkamers, waarvan de slaapkamer aan de voorzijde nog de sfeer van vroeger herbergt met fraaie bedsteden.

Zwartewaal is een mooi rustig dorp op 20 minuten rijden naar Rotterdam. Je bent met 15 minuten op het strand en binnen 10 minuten in Spijkenisse, Hellevoetsluis of het vestingstadje Brielle met veel winkels en uitgaansgelegenheden. Het dorp heeft voorzieningen als een basisschool, openbaar vervoer, buurtwinkel, dorpscentrum De Gaffelaar, fiets-, wandel-, watersport- en paardrijmogelijkheden. Ook zijn er diverse verenigingen en jachthavens met directe aansluiting op het Brielse Meer.

Begane grond:
Binnenkomst in het voorhuis met balkenplafond en laminaatvloer. Deze ruimte mag volgens de bestemming gebruikt worden als detailhandel, kantoor en dienstverlening (winkeltje aan huis). Verder is hier de meterkast, een vaste kast ruimte en een deur naar een hal met de trapopgang naar de verdieping en het toilet met hangend closet en wasbakje. Via openslaande deuren toegang tot de eetkamer met open keuken, op de vloer liggen plavuizen met vloerverwarming. Deze ruimte is heerlijk licht door de lichtstraat in de 1e verdiepingsvloer. De open keuken staat in een hoekopstelling, heeft een doorkijk naar de woonkamer en is voorzien van een inductie kookplaat met afzuigkap, een combi magnetron, een koel- en vriescombinatie en een vaatwasser. Via 2 treden kom je in de woonkamer met gashaard, openslaande deuren naar de achtertuin, vaste kasten en ook hier weer een mooi balkenplafond en een massief houten vloer. Door de klassieke raampartijen met roedeverdeling in de achtergevel is dit ook een heerlijk lichte ruimte. Vanuit de woonkamer de deur naar de bijkeuken met een vaste kast waar de aansluiting voor de wasmachine zit. Deze ruimte is ook voorzien van ramen en uitermate geschikt als hobbyruimte. Vanuit de bijkeuken een boerderijdeur uitkomend in de achtertuin, hier zit ook een deur naar een kleine bergkast.

1e verdieping:
Vanuit de hal de trap naar de 1e verdieping met dakramen op de overloop. Op de overloop aangekomen toegang tot de diverse vertrekken, maar ook diverse vaste kastruimten en een apart toilet Aan de voorzijde van de woning een slaapkamer met raam, 2 authentieke bedsteden, vaste kasten, een wastafel en laminaatvloer. De moderne badkamer met dakraam is voorzien van een dubbele wastafel met meubel, radiator en doucheruimte. Aan de achterzijde van de woning de 2e slaapkamer met raam, vaste kast en laminaatvloer. Slaapkamers 3 en 4 bevinden zich in het midden van de woning en hebben beide een dakkapel, de ene met een laminaatvloer de andere met houten vloerdelen.
Vanuit 1 van deze slaapkamers is via een vlizotrap de bergzolder bereikbaar waar de opstelling van de cv ketel (Remeha 2008) is.

Tuin:
Een knusse, besloten achtertuin met schuttingen en een zonneterras bij de achtergevel.
Niveau verschil naar de rest van de tuin voorzien van gras, bestrating, borders en diverse soorten bomen, planten en struiken. Achterin de tuin een achteruitgang en een riante schuur. De achtertuin is gelegen op het noordwesten.

Schuur:
Ruime gepotdekselde houten schuur van circa 16 m2 met toegangsdeur vanuit de tuin, maar ook openslaande deuren naar de achtergelegen straat. Verder voorzien van ramen, elektra en een vliering.

Diversen:
- Karakteristieke woning met authentieke details.
- Bouwjaar circa 1784.
- 4 slaapkamers.
- Grotendeels dubbel glas (m.u.v. slaapkamerraam aan de voorzijde).
- Lichte woning door de aanwezigheid van veel ramen.
- Voorkamer en een bijkeuken, handig voor hobby's.
- Riante schuur met achteruitgang.
- Bestemming "wonen" met functieaanduiding "gemengd" (voorhuis mag gebruikt worden als detailhandel, kantoor en dienstverlening).

Disclaimer:
Deze informatie is door Van Ravens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Bijzondere voorwaarden:
Bij objecten die ouder zijn dan 40 jaar wordt een ouderdomsclausule in de koopovereenkomst opgenomen. Daarnaast kunnen er aanvullende clausules van toepassing zijn zoals bijvoorbeeld een “niet zelfbewoningsclausule”.

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuisgeschakelde woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode-1906
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte159 m²
Perceeloppervlakte205 m²
Inhoud569 m³
Inpandigeruimte11 m²
Indeling
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand hout
Inpandigeruimte11 m²

Locatie

Ik wil graag:

logo

Makelaardij Van Ravens B.V.

Turfkade 12

3231 AR BRIELLE

0181-487120

info@vanravens.nl

www.vanravens.nl