Nobelstraat 17 - Brielle

verkocht

Uniek monumentaal herenhuis met riante besloten achtertuin, midden in de historische vesting van Brielle.
Dit rijksmonument (10800) bestond oorspronkelijk uit twee 17e-eeuwse panden (waaronder een herberg) en is rond 1723 samengevoegd tot één statig herenhuis.

De zonrijke en besloten achtertuin van ca. 270 m² – uitzonderlijk in het centrum van Brielle – is gelegen op het zuidoosten, ca. 35 m diep en voorzien van diverse elektra- en wateraansluitingen.

Een eigen achteruitgang naar de historische Turfkade biedt o.a. toegang tot gratis parkeergelegenheid, zonnige terrasjes en de jachthaven. Het Brielse Meer, Voornes Duin, het strand van Rockanje, de golfbaan en diverse uitvalswegen zijn uitstekend bereikbaar.

Het pand is in de 20e eeuw gebruikt als gezinswoning, maar is tevens geschikt om een kantoor/winkel/praktijk op de begane grond te creëren, om nog genoeg woonruimte over te houden. Ook lichte horeca (zoals een lunchroom of B&B) behoort tot de mogelijkheden.

Enkele overige kenmerken:
- Zeer centrale, autoluwe ligging in de hoofdstraat van de historische vesting;
- Prachtige monumentale gevel, voorzien van o.a. hardhouten kozijnen met dubbel glas en fraai omlijste originele voordeur (rijksmonument nr. 10800);
- Diepte pand ca. 20 m (diepte perceel ca. 53 m) en inhoud circa 1100 m³;
- Ruime zolderverdieping met origineel metselwerk (o.a. kloostermoppen) en authentieke houten dakconstructie met o.a. eeuwenoude hardhouten balken;
- Wanneer de zolder verbouwd wordt kan er een extra woonoppervlakte van circa 42 m² worden gecreëerd.
- In overleg kan tegen een meerprijs een ruime garagebox op ca. 300m / 3 minuten loopafstand overgenomen worden.
- De bestemming van het pand is centrumdoeleinden. Dit pand is dus ook geschikt als kantoor-/winkelruimte met op de begane grond kantoor/winkel en op de 1e en 2e verdieping wonen.

Het pand is bouwkundig onderzocht en gekeurd (rapport aanwezig). De conclusie is dat het zich overwegend in een bouwkundig/constructief goede staat bevindt. De afwerking van vloeren/plafonds/muren e.d. is echter gedateerd. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de afwerking in één keer te moderniseren, uiteraard met behoud van de authentieke eigenschappen van de woning (zoals de hoge plafonds, de oorspronkelijke middentrap en de originele dakconstructie).

Momenteel heeft het huis twee woonlagen welke zijn voorzien van dubbel glas, centrale verwarming en een open haard. Indien ook de huidige zolderverdieping in gebruik wordt genomen als woon-/slaapruimte, ontstaat er een aanzienlijk grotere woonoppervlakte. Daarnaast is er een ‘kruipzolder’ voor de nodige bergruimte.

Voor een idee van de mogelijkheden die deze woning biedt, wordt verwezen naar de digitale ‘renders’ met bijbehorende impressie-plattegronden. De indeling bestaat hierbij uit kantoor-/praktijkruimte op de begane grond aan de straatzijde en een woonruimte met vide en open keuken die grenst aan de tuin. De rest van het pand is in deze impressies ingedeeld als overige woon-/slaapruimte.

Disclaimer:
Deze informatie is door Van Ravens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingkantoorruimte
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1723
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Kantoorruimte306 m²
Indeling
Aantal bouwlagen (kantoor)3

Locatie

Ik wil graag:

logo

Makelaardij Van Ravens B.V.

Turfkade 12

3231 AR BRIELLE

0181-487120

info@vanravens.nl

www.vanravens.nl