Maarland Zuidzijde 28 - Brielle

verkocht

Op de letterlijke “Kop van ’t Maarland” in de historische vesting van Brielle ligt deze karakteristieke woning met werkelijk een fantastisch uitzicht over de haven. Dit fraaie rijksmonument met veel authentieke details heeft tegen de zijgevel een pothuis met ouderwetse waterpomp en er zit een gebeeldhouwde kop met de opschrift “Kop van ’t Maarland”. Door de 2 aparte entrees (Voorstraat 159 en Maarland Zuidzijde 28) heeft dit pand een legio aan gebruiksmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een winkel of kantoor in combinatie met wonen.

Door de centrale ligging midden in het centrum zijn alle voorzieningen zoals de supermarkt, winkels en het terras op loopafstand! Geniet van het uitzicht vanuit je voordeur op de haven. Liever een dagje naar het strand? Dan ben je natuurlijk ook zo in Rockanje. Verder kom je met de uitvalswegen A15, N218 en de N57 zo in Rotterdam, Zeeland of verder…. Kortom, een heerlijke plek om te wonen!

Begane grond:
Via de entree aan het Maarland Zuidzijde 28 stap je de hal in met daar de meterkast, de trap naar de 1e verdieping en eventueel plek om een fiets ed. te stallen. Vanuit de hal stap je de gang in met aan de linkerzijde een kamer die als slaapkamer gebruikt kan worden, maar ook als werkkamer of behandelruimte. Aan de rechterzijde van de hal tref je de geheel betegelde badkamer aan met douche, toilet en wastafel met meubel. Aan het het einde van de gang kom je in de ruimte die ook via de entree aan de Voorstraat 159 te bereiken is. Deze ruimte is multifunctioneel te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een praktijk-, kantoor- of winkelruimte. Vanuit deze kamer is er toegang tot het aan de zijgevel aangebouwde pothuis met daarin een (berg)kast. Hierin zou je bijvoorbeeld een kleine (pantry) keuken kunnen plaatsen. De vloer van de begane grond is afgewerkt met laminaat en de muren voorzien van stucwerk.

1e verdieping:
Via de trap vanuit de hal/entree kom je op de woonverdieping. Deze royale ruimte heeft een prachtig uitzicht op de brug en de haven. De open keuken is voorzien van diverse apparatuur zoals een inductie kookplaat met afzuigkap, oven, koelkast, vaatwasser en 2 spoelunits. De woonkamer is voorzien van een gashaard met schouw en een open wenteltrap naar de 2e verdieping. Op deze verdiepingsvloer liggen houten vloerdelen, zijn de muren afgewerkt met stucwerk en er zit een authentiek balkenplafond met ornamenten.

2e verdieping:
Via de overloop met dakraam toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde van de woning met kastruimte, dakkapel, dakraam en de opstelling van de cv ketel. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een vaste schuifdeurenkast, dakkapel en airconditioning. Vanuit de overloop ook toegang tot de geheel betegelde aparte toiletruimte met hangend closet en wasbakje. Daarnaast zit de keurige badkamer met doucheruimte, wastafel met meubel en aansluiting voor de wasmachine. Deze verdieping heeft een prachtige sparrenkap en laminaat op de vloer.

Diversen:
- Het pand betreft een rijksmonument (monument nummer 10940).
- Combinatie van wonen en werken mogelijk.
- Veel authentieke details.
- De kozijnen zijn van hout en kunststof met op de 2e verdieping dubbel glas.
- Aan de haven gelegen met parkeerruimte voor de deur.
- Op loopafstand van diverse winkels, cafeetjes, restaurantjes en de Brielse Maas.

Disclaimer:
Deze informatie is door Van Ravens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Bijzondere voorwaarden:
Bij objecten die ouder zijn dan 40 jaar wordt een ouderdomsclausule in de koopovereenkomst opgenomen. Daarnaast kunnen er aanvullende clausules van toepassing zijn zoals bijvoorbeeld een “niet zelfbewoningsclausule”.

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisgrachtenpand
Type woonhuishoekwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode-1906
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte151 m²
Perceeloppervlakte78 m²
Inhoud606 m³
Indeling
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingaan water en in centrum
Tuingeen tuin

Locatie

Ik wil graag:

logo

Makelaardij Van Ravens B.V.

Turfkade 12

3231 AR BRIELLE

0181-487120

info@vanravens.nl

www.vanravens.nl