Maarland Zuidzijde 66 - Brielle

verkocht

Op een top locatie in de historische vesting van Brielle met een fantastisch uitzicht over de haven en op de Brielse Dom ligt deze karaktervolle woning (rijksmonument) met een diepe achtertuin (ruim 20 meter!) met grote berging en achteruitgang naar de Coppelstockstraat.

De woning ligt middenin het centrum van de oude vestingstad Brielle aan de haven. Je loopt zo de hoofdstraat in met allerlei winkels en horeca. In Brielle zijn 4 basisscholen, 3 scholen voor voortgezet onderwijs en 1 mbo school. Ook stoppen er diverse bussen die je naar naastgelegen dorpen en grote steden brengen. Met de auto ben je via de N218 en N15 zo op de A15 die weer aansluit op de A4, A16 en A20. In een kwartiertje ben je in Spijkenisse en Rotterdam is slechts een half uur rijden. Voor de natuur-, bos- en strandliefhebbers zijn het Brielse meer, Oostvoorne, Rockanje en ook de plezierhaven van Hellevoetsluis aan het Haringvliet op fietsafstand bereikbaar. Kan het nog idealer?

Begane grond:
De voordeur ligt aan een "Briels" stoepje met smeedijzer hekwerk. Entree/hal met de meterkast en toegang naar de woonkamer. De ramen aan de voorzijde hebben een karakteristieke roedeverdeling in de ramen en door de openslaande deuren naar de achtertuin is het een knusse, lichte woonkamer.
Verder is er een open haard, vaste kast en open spiltrap naar de 1e verdieping. In het voorste gedeelte liggen houten vloerdelen en het achterste gedeelte met kleine opstap is voorzien van authentieke plavuisjes.
Vanuit de woonkamer is er een deur naar de keuken. Deze staat in 2 rechte opstellingen en heeft ook een deur naar de achtertuin. De keuken is voorzien van een los gasfornuis met afzuigkap, een koelkast, vriezer en spoelbak. Verder is er een keukenmeubeltje met oude plavuizen en een nostalgisch specerijen kastje met lades en een kast met opstelling van de cv ketel (Nefit 2005). Vanuit de keuken toegang tot de badkamer met ligbad, wastafel, toilet en de wasmachine aansluiting.

1e verdieping:
Royale overloop (open ruimte) waar makkelijk een slaapkamer(s) te realiseren is. Deze ruimte heeft een vaste kast, een parketvloer en een deur naar het dak van de aanbouw.
De slaapkamer aan de voorzijde met laminaatvloer heeft een fraai uitzicht over de haven en het Maarland, tevens is er een kleine bergruimte boven deze slaapkamer.

Tuin:
Zeer diepe achtertuin op het zonnige zuiden gelegen met een waterpomp en een achteruitgang.

Berging:
De berging is voorzien van elektra en heeft een zadeldak waardoor er extra ruimte te bereiken is met een steektrap en heeft een achteruitgang op de Coppelstockstraat.

Diversen:
- Het pand betreft een rijksmonument (monument nummer 10784).
- Leuke authentieke details aanwezig zoals glas-in-lood.
- Aan de haven gelegen met parkeerruimte voor de deur.
- Op loopafstand van diverse winkels, cafeetjes, restaurantjes en de Brielse Maas.

Disclaimer:
Deze informatie is door Van Ravens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuisgeschakelde woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwperiode1906-1930
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte76 m²
Perceeloppervlakte179 m²
Inhoud305 m³
Indeling
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers1
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingaan water en in centrum
Tuinachtertuin
Bergruimte
Schuur/bergingvrijstaand steen

Locatie

Ik wil graag:

logo

Makelaardij Van Ravens B.V.

Turfkade 12

3231 AR BRIELLE

0181-487120

info@vanravens.nl

www.vanravens.nl