Dorpsstraat 27 - Zwartewaal

verkocht

Zwartewaal, een mooi rustig dorp op 20 minuten rijden naar Rotterdam. Je bent met 15 minuten op het strand en binnen 10 minuten in het vestingstadje Brielle met haar vele winkels en uitgaansgelegenheden.
In de pittoreske Dorpsstraat staat dit verrassende huis. De markante gevel en hardstenen stoep geven het een authentieke uitstraling.
Het dorp heeft voorzieningen als een basisschool, openbaar vervoer, buurtwinkel, dorpscentrum De Gaffelaar, fiets-, wandel-, watersport- en paardrijmogelijkheden verder zijn er diverse verenigingen en jachthavens met directe aansluiting op het Brielse Meer.

Begane grond:
Binnenkomst in de voormalige groentewinkel, wat nog te zien is aan de brede voordeur en granito vloer in de hal en naastgelegen keuken. In de hal bevindt zich de meterkast met 9 groepen, de trap naar de bovenverdieping en toegang tot de woonkamer en keuken.
De gehele benedenverdieping is in 2001 opnieuw ingedeeld en gerenoveerd. De keuken met hardstenen aanrechtblad, 1 1/2 spoelbak, close-in boiler, 5-pits gasstel, afzuigkap, vaatwasser (2018) en koel/vriescombinatie met ijsblokjesmaker heeft een balkenplafond en granito vloer. Verwarming d.m.v. radiator.
Via de dubbele schuifdeuren voorzien van facet geslepen glas komt u in de ruime woonkamer met plavuizenvloer, vloerverwarming en gezellige houtkachel (ter overname). De kamer heeft een balkenplafond en een deels verlaagd gedeelte met daarin een lichtkoepel.
Tevens is er een vaste trapkast met verlichting. Openslaande dubbele deuren naar het zonnige terras met overkapping voorzien van lichtkoepels, verlichting en elektra-aansluiting.
Vanuit de woonkamer toegang naar de aanbouw waarin een werkblad boven kasten met aansluitingen voor wasmachine en droger en een buitendeur naar tuin. Tevens vindt u hier in een kast de opstelling van de cv (Nefit Ecomline HR, 2000) en de toiletruimte met hangend closet, fonteintje en radiator.

1e verdieping:
Vanuit de hal de trap naar boven met een verrassende boekenkast als balustrade. De gehele bovenverdieping is in 2008/2009 opnieuw ingedeeld en geïsoleerd. Met uitzondering van de badkamer en aparte toiletruimte is de gehele verdieping voorzien van laminaat.
Over de lengte van het dak is een uitbouw gerealiseerd waarin op de overloop twee lichtkoepels, waardoor er veel daglicht binnenvalt. De rondlopende spanten geven een robuuste en authentieke uitstraling aan de ruimte.
De ruime slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een dubbele inloopkast met louvre schuifdeuren en spiegeldeur. De ramen zijn voorzien van dubbel glas met ventilatierooster en hor en er is een tv aansluiting.
De royale badkamer heeft een tegelvloer met elektrische vloerverwarming, dubbel wastafelmeubel, designradiator met handdoek rek, inloopdouche met dubbele douchekoppen, thermostaatkraan en sunshower (zonnebank in douchewand) en een hoekbad met handdouche.
Verder zitten er twee Velux-dakramen met ventilatierooster en is er warm water voor de wastafels d.m.v. een close-in boiler.
Vanuit de overloop nog een aparte toiletruimte met wandcloset en fonteintje.
Aan de voorzijde een ruime slaapkamer (voorheen 2 kamers) met grote inloopkast en vlizotrap naar de bergzolder. De kamer is met een geringe ingreep weer te splitsen in 2 kamers.
De dak uitbouw op het zuiden is uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook het schuine en platte dak van de schuur/garage is hiervoor geschikt.
Het dak van het woonhuis is in 2009 aan de buitenzijde geïsoleerd met zogenaamde renovatieplaten. De voor- en achtergevel zijn geïsoleerd met glaswol.

Tuin:
In de aanbouw een deur naar de besloten zonnige tuin met veel privacy, meerdere niveaus en terrassen. Een groene oase met grote diversiteit aan beplanting en met voor ieder moment van de dag een heerlijk plekje om te zitten en te genieten.
Het terras grenst aan de tuinkamer die in 2006 geheel nieuw is opgetrokken en voorzien van dubbele openslaande deuren, kachel met rookkanaal, geïsoleerde wanden en dak, elektra en tv-aansluiting.
Deze ruimte is ook geschikt voor hobby, atelier of werken-aan-huis. Aparte toegang mogelijk via aangrenzende schuur/garage.

Schuur/garage:
De schuur/garage is d.m.v. schuifdeuren op te delen in twee gedeelten en heeft aan de straatzijde een grote schuifdeur waardoor het mogelijk is bijvoorbeeld een auto binnen te zetten.
Verder voorzien van elektra en waterleiding (gasaansluiting is voorbereid), aansluiting op riolering aanwezig (bijvoorbeeld t.b.v. aanleg sanitaire voorzieningen en keuken).
Via een vaste trap is de zolder bereikbaar (dak en vloer vernieuwd in 2003). De zolder is een sfeervolle ruimte door zijn authentieke balkenconstructie en dakbeschot en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden.

Disclaimer:
Deze informatie is door Van Ravens Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
De informatie is echter van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Overdracht
Vraagprijs€ verkocht,- k.k.
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuistussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1915
Statusverkocht
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte126 m²
Perceeloppervlakte222 m²
Inhoud427 m³
Buitenruimte11 m²
Indeling
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinachtertuin

Locatie

Ik wil graag:

logo

Makelaardij Van Ravens B.V.

Turfkade 12

3231 AR BRIELLE

0181-487120

info@vanravens.nl

www.vanravens.nl